Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/videnom.com/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/videnom.com/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601
James George Frazer | Nyttig viden og fakta om alt
Videnom.com » Religion

James George Frazer

Skrevet d. 08/06/2011 af Bakmau5 | Ingen kommentarer | 3,527 visninger |

James George Frazer (1854-1941) teori bestod af evolutionisme, hvis mål var at dele mennesket forståelse op i 3 udviklingsstadier – magi, religion og videnskab. Af de tre stadier er magien det ældste og laveste trin i forhold til menneskets udvikling. Magi bliver defineret som menneskelig manipulation af virkeligheden f.eks. regndans. I dette tilfælde tror mennesket, at ritualet har en påvirkning på naturen/virkeligheden. På grund af vores videnskabelige forståelse kan vi fastslå, at den primitive tilgang ikke har nogen reel virkning.
Menneskeheden udvikler sig og når til stadiet, hvor religion tager overfor magien. På samme måde som i magien prøver mennesket at påvirke ved bestemte handlinger. Religionen består, altså også af ritualer og af åndelige ting, der videnskabeligt ikke kan bevises som realitet. Religionen har dog modsat magien indset, at påvirkningen ikke nødvendigvis resulterer i det, der var hensigten. Der er altså et abstrakt syn på religionen i forhold til synet på magi.
Videnskaben er det mest aktuelle og højeste stadie mennesket kan nå. Religionen er ikke er det menneskets tilværelse skal rettes mod, men videnskaben da den er mest rationel.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Endnu ingen stemmer)
Loading ... Loading ...

Kom frem med din mening!

Tilføj en kommentar til artiklen.