Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/videnom.com/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/videnom.com/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601
Kemikalier i cigaretter: Hvilke og hvor mange | Nyttig viden og fakta om alt
Videnom.com » E-cigaretter

Kemikalier i cigaretter: Hvilke og hvor mange

Skrevet d. 07/06/2012 af Bakmau5 | 5 kommentarer | 8,674 visninger |

Har du nogensinde spekuleret over præcis hvilke og hvor mange kemikalier der findes i cigaretter? Her vil jeg præsentere dig for nogle udvalgte kemikalier (for der jeg har hverken plads eller tid til at præsentere dig for de mere end 400!). Nå ja for resten, tag lige et langt hiv på din cigaret, før du læser dette indlæg, for du kommer nok ikke til at nyde den lige så meget efter dette indlæg!

Arsen: Er en meget normalt brugt rottegift og i historien en gift der meget ofte er blevet brugt af jaloux elskere

 

Formaldehyd: Bruges blandt andet til at konservere døde kroppe. Ironisk da det kan have forårsaget flere dødsfald, såsom kræft og luftvejssygdomme. D. 10. Juni 2011 blev det optaget på NIOSHs liste over stoffer, som fremkalder kræft hos mennesker.

 

Ammoniak: Cigaretfirmaerne fandt det nødvendigt for at tilføre smag. Det hjælper også med at frigøre nikotinen. Du kan også finde ammoniak i toiletrens og renserivæsker.

 

Acetone: Du kender nok bedst acetone fra neglelakfjerner.

 

Hydrogen Cyanid: Et ekstremt giftigt stof, som blandt andet har været anvendt i kemisk krigsførelse, af tyskerne under anden verdenskrig og af amerikanerne til at aflive kriminelle.

 

Kulilte: En meget giftig gasart, som blandt andet kan findes i bilernes udstødning

 

Nikotin: En meget lille del af cigaretterne er nikotin. Dette er stoffet der skyld i afhængigheden. Nikotin øger blodtrykket og frigør fedt og kolesterol i kroppen. Dette er det eneste kemikalie, som den elektroniske cigaret indeholder.

 

Nu kan du ligesom mig tænke: ”Hvorfor søren startede jeg nogensinde med at ryge i første omgang?!”. Du har sikkert ligesom mig været ung og dum. Jeg overvejer om jeg nogensinde ville have startet i første omgang, hvis jeg havde vidst at der var alle disse grimme kemikalier i cigaretter.

 

Man kan jo desværre ikke gå tilbage i tiden og lave tingene om. Man kan kun kigge fremad og det er det jeg gør med e-cigarret. De er nemlig fri for tobak, tjære og langt hovedparten af de klamme kemikalier.

 

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 stemmer, gennemsnittet er: 3.00 ud af5)
Loading ... Loading ...

5 kommentarer »

 • Marianne skrev:

  Ja hvor klamt, og hvordan kan det være fuldt lovlig at stoppe alt det gift i , jaah så må hash jo være sunder end en smøg med rottegift

 • Sophie skrev:

  Efter at have læst det der er jeg bare endnu mere glad for at det kun er e-cigaretter der bliver røget på nu! I mit tilfælde ihvertfald !

 • Sam skrev:

  Ved godt det her indlæg er gammelt. men kan kun gi dig ret, ryger udlukkende Esmøger nu. det fik mig til og stoppe, røg op til 30 smøger om dagen

 • Stefan skrev:

  Fandt engang et meget fedt billede af en cigaret, hvor det var vist præcis hvad der fandes i en cigaret, herunder Cadmium (batterier), Amoniak (Toilet rens), Methanol (Raket Brændstof), Arsenic (Gift) og mange mang andre. Tror faktisk jeg har læst at der er hele 3000 tilsætningsstoffer i cigaretten. Damper selv på e-cigaret, og har gjort det i 2 år. SÅ meget bedre. Selvom flere skræmmer med eCigaret, så kan jeg selv mærke at det har hjulpet mig!

 • Oscar skrev:

  Nogen der ved om der er en side hvor man kan se alle kemikalierne der i er i???

Kom frem med din mening!

Tilføj en kommentar til artiklen.