Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/videnom.com/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/videnom.com/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601
Tre hurtige SEO-tips til WordPress | Nyttig viden og fakta om alt
Videnom.com » Teknologi

Tre hurtige SEO-tips til WordPress

Skrevet d. 04/10/2010 af Bakmau5 | 7 kommentarer | 12,260 visninger |
Jeg tænkte at jeg ville skrive 3 hurtige SEO-tips til wordpress. Jeg håber i kan bruge dem.
1. Lav nogle ordentlige URL’er, der giver mening. Fra standard hedder URL’erne i wordpress ”http://eksempel.dk/?p=123”. ?p=123 giver ikke særlig meget mening for hverken brugere eller søgemaskiner. Du ændrer din URL-struktur under Settings > Permalinks. Her skal du trykke på Custom Structure. Ændrer det til /%postname/. Du kan også ændre det til /%category%/%postname%/ for at få kategorien med i URL’en. Du kan installere pluginet ”slugger” for at undgå Æ, Ø og Å i URL’erne. Slugger kan hentes her.

2. Hvis du ændrer din URL-struktur som foreslået, så HUSK at lave 301-redirects. Med 301-redirects overflytter du det meste af værdien i søgemaskinerne fra dit gamle URL, over til det nye URL. Jeg kan bedst lide at lave 301ere i det der hedder .htaccess. Nederst i din .htaccess skriver du simpelthen sådan:
redirect 301 /gammel-url http://eksempel.dk/ny-url

3. Husk at bruge ”læs mere”-funktionen. Den gør at du på forsiden og kategori sider, kun kan læse en smagsprøve på indlægget. Derved undgår du en smule duplicate content. Du sætter simpelthen bare musen der hvor dit læs mere skal være og så trykker du på den knap der hedder wordpress.wp_more_desc

Held og lykke med din blog.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Endnu ingen stemmer)
Loading ... Loading ...

7 kommentarer »

 • Lars fra instramedia skrev:

  Rigtig gode tips, men det er sjovt med så mange funktioner og plugins der findes til wordpress, at fx det med urls og postname ikke er standard i wordpress fra start af.

  Faktisk går det meget hurtigt galt i wordpress med seo, hvis man ikke lige får fikset lidt småting på hjemmesiden, det er heldigvis ikke teknisk kompliceret, men alligevel mærkværdigt at WordPress ikke har sørget for dette i en default installation.

  Mht. læs mere, så kan man også få scripts / plugins, der automatisk afkortet teksten og fx kun viser de første 2 linier, så sal man ikke bruge den der “more” knap i wordpress når man skriver sine indlæg.

 • piercinger skrev:

  1000 tak for de rigtig gode råd, der er en del der skal rettes i min piercing – shop

 • Henrik Andersen skrev:

  Mht. Læs Mere… Så foretrækker jeg at bruge Uddrag. På den måde undgår du helt DC, og er du lidt snild, kan dine uddrag inholde søgeord som er relevant for din forside, hvorimod selve blogindlægget indeholder søgeord der er relevant for det pågældende indlæg. Smart ik’?

 • John Bakken skrev:

  Alle tre er meget vigtige hvis man har en WP blog! 🙂 Jeg vil dog godt lige knytte en kommentar til dit indlæg, vil du ikke godt lave mellemrum mellem 1,2 og 3, det gør det hele lidt mere overskueligt og læseligt 🙂

 • M.P skrev:

  3. Punkt havde jeg faktisk ikke tænkt over, men det er jo utroligt relevant – ved stort set alle platforme, og især webshops kan jeg forestille mig. Jeg takker for indsigt!

 • Joen skrev:

  Hej,

  Nu hvor du nævner det med æøå, har du så nogen idé om, hvor man kan finde et WordPress plugin som gør det her automatisk? Det er lidt noget rod at skulle ind manuelt i posterne og ændre det.

  På forhånd tak.

  Vh.

 • Thomas Bak skrev:

  Tak for det gode råd! Noget som jeg personligt kan bruge 🙂

Kom frem med din mening!

Tilføj en kommentar til artiklen.