Elektroniske cigaretter: Fremtidens rygning?

Mennesket begyndte først at kommunikere med grynt, derefter ord og så hulemalerier. Skriftsproget har hurtigt udviklet sig. Først hamrede man ting ind i sten eller har skåret det ind i træ. Herefter begyndte man så at ætse ting ind i papyrus og papir.Munke kopierede omhyggeligt bibler før de håndskrevne tekster gav plads til tryksager. Så spredte kommunikationen sig via morsekoder, telefonen, fax, radiobølger, TV og nu – måske menneskelighedens største opfindelse – internettet!

Selvom vi har udviklet os så meget, ryger vi stadig det samme og lige så meget som vi har gjort i århundreder. Tobak som er rullet ind i papir, det eneste der har ændret sig er at det vi ryger nu om dage indeholder flere tusinde kemiske stoffer, hvor omkring 40 af dem er direkte kræftfremkaldende.

Måske viser det sig i virkeligheden af e-cigaretten er fremtidens rygning. Selvom der er mange lobister – både fra tobaksindustrien, men også fra anti-rygnings-folkene, hvorfor skulle rygningen ikke vise sig at skifte form?

Hvorfor dog ikke fjerne alle de giftige kemikalier og stoffer, der kun gør os ondt og i stedet kun beholde de stoffer der virkelig giver os nydelse. Ja det er rigtigt at nikotin stadigt er skadeligt og vanedannende, men det er stadig utrolig meget sundere end en normal cigaret – nå ja, det er er da også meget mere moderne! 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *