Kan man stoppe med at ryge ved hjælp af en e-cigaret?

Det burde da være et let spørgsmål, ikk? Der er naturligvis kun to svar til dette spørgsmål, nemlig ”JA!” eller ”NEJ!”, alligevel vælger jeg at gå en tredje vej.

Lige et hurtigt sidespring, så læn du dig bare tilbage og tænd et stykke tobak (eller din e-cigaret, hvis du da allerede har taget springet og fået købt en).

I øjeblikket er der grundlæggende to forskellige måder hvorpå den elektroniske cigaret markedsføres. Den ene er at den er et sundere alternativ til rygning. Den elektroniske cigaret indeholder stadig nikotin, som jo i sig selv er et skadeligt og vanedannende stof. Men mange af de andre skadelige stoffer der er i tobak, såsom tjære, cyanid og formaldehyd (se gårdsdagens indlæg om skadelige stoffer i tobak for flere detaljer) er der ikke.

Nogle hævder at e-cigaretten kun er et sundere alternativ til rygning, og ikke en decideret middel til et rygestop.

Den anden måde hvorpå den elektroniske cigaret markedsføres, er at e-cigaretten er den mest effektive måde at holde op med at ryge.

I sidste ende er det min opfattelse, at man kun kan stoppe med at ryge, hvis man virkelig er villig og parat til det. Når man er det, kan den elektroniske cigaret være en stor hjælp, da den kan erstatte din nikotin trang.

Der har endnu ikke været nogle undersøgelser af, hvor effektiv den e-cigaretten er til at hjælpe folk med at holde op. Min egen erfaring fra mig selv og et par bekendte der også har prøvet, er at det virkelig kan være til stor hjælp.

En mening om “Kan man stoppe med at ryge ved hjælp af en e-cigaret?

  • december 18, 2012 kl. 5:41 pm
    Permalink

    Rigtig godt skrevet!

    Som du selv beskriver er der endnu ikke nogle undersøgelser af, hvor effektiv e-cigaretten er i forhold til at hjælpe folk til at holde op. E-cigaretten kan både være en hjælp til et decideret rygestop, men den kan også bare blive en erstatning til de skadelige cigaretter.

    Min erfarring siger mig, at en større del, der starter med e-cigaretter, ikke kan ligge den på hylden, da der b.la. er så mange forskellige og spændende smagsvarianter. Man kan dog trappe ned på nikotin og på den måde gøre sig uafhængig af nikotinen, men oftes vil trangen til at have noget i hånden og munden ikke forsvinde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *