Miljøvenligt tøj

I de senere år er jeg begyndt at gå mere og mere op i at det tøj jeg køber er lavet af miljøvenlige materialer. Mange mærker er begyndt at lave tøj at genbrugsmaterialer, hvilket jeg synes er super fedt. Jeg vil dog godt indrømme, at jeg til at starte med, var ret så kritisk. Jeg forbandt genbrugsmaterialerne med noget beskidt og brugt, men det var simpelthen fordi jeg ikke havde sat mig ind i tingene. F.eks. kan man købe fleece-trøjer, som er lavet af genbrugsflasker. Det er simpelthen genialt at man kan lave en hel fleecetrøje udelukkende af gamle flastikflasker.

bluesign_277

I de senere år er jeg blevet rigtig glad for mærket Haglöfs. Haglöfs laver nemlig nogle super fede jakker i genbrugsmaterialer. De har nemlig lavet deres helt egen membran, kaldet PROOF. Den minder en hel del om den velkendte Gore-Tex membran, men er i forskel til Gore-Tex lavet med genbrugsmaterialer. Tøjet lavet i Proof-membran er samtidig en helt del billigere, uden at det går særlig meget på kompromis. Hvis du ligesom mig, er på udkig efter tøj fra Haglöfs og vil have rigtig god samvitighed, kan du kigge efter om produkterne har Bluesign. For at et produkt fra Haglöfs kan blive Bluesign certificeret, skal produktet overholde følgende krav:
Selve produktet skal være helt fri for skadelige stoffer.

Foruning af vand, jord og luft fra produktionen skal holdes til en minimum.

Forbrug af resurser som vand og energi skal reduceres til så lidt som muligt.

Arbejderne på fabrikken skal være sikret sunde og sikre arbejdsforhold.

 

Jeg kan rigtig godt lide disse krav, og derfor kigger jeg nu altid efter at mit tøj fra Haglöfs er certificeret i forhold til bluesign. Det er jo fedt at man kan vandre ude i naturen uden at have dårlig samvittighed over at have forurenet.

 

Se meget mere Haglöfs hos SEUF.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *