Proteinpulver – Hvad er det?

Protein er et næringsstof som kroppen bruger som energi. Protein er en vigtig del af din daglige kost, og kroppen bruger hver dag protein som byggesten i kroppen. Der findes protein i mange madvarer, men det varierer i høj grad hvor stort indholdet er per 100 gram.

Den bedste guide til proteinpulver

Vi har her på videnom.com prøvet at lave en guide til valg af proteinpulver og proteinrige madvare.

Hvor meget proteinpulver skal du have om dagen

Hvor meget protein du behøver i løbet af en dag kommer an på to ting. Hvor meget du vejer og hvor aktiv du er. Aktivitetsniveauet er vigtigt fordi at protein også indeholder kalorier. Du skal altså afstemme den nødvendige mængde protein på samme måde som du afstemmer dit daglige kalorie indtag.

Er du en stillesiddende person og dyrker du ikke motion ved siden af arbejde eller studie så skal du i gennemsnit have 0,8 gram protein pr. kg. kropsvægt pr. dag.

Er du en aktiv person som træner meget og genneralt forbrænder mange kalorier så skal du i gennemsnit have 1,8 gram protein pr. kg kropsvægt.

Protein bruges til at opbygge muskler, samtidig består muskler af 80% protein det er derfor vigtigt at du får din daglige mængde protein hvis du ikke vil miste muskel masse.

Dit protein behov kan dækkes på to måder gennem din kost og gennem proteinpulver. Der er dog visse fordele og ulemper ved de forskellige måder at dække sit proteinbehov. Elsker du kød, æg, kylling, ost og andre proteinrige madvarer så har du måske ikke store problemer med at opnå dit daglige behov for protein. Er du derimod ikke den store fan af disse proteinrige madvarer eller er du måske vegetar eller endda vaganer så kan det være meget svært at opnå det daglige protein behov.

Derfor har vi her illustreret forholdet mellem madvare og proteinpulver, illustrationen tager udgangspunkt i en ung fyr der træner og som vejer 80 kg. hans behov for protein er derfor 80*1,8=144 gram protein per dag.

Som du kan se ovenfor så kan man opnå sit daglige protein behov på flere måder, vi anbefaler at man gør det i en kombination af både kost og proteinpulver. På den måde behøver du ikke spise 700 gram kylling om dagen, og du behøver heller ikke at drikke en masse protein shakes.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *