Stegeso: Römertopf vs. Le Creuset

En af de ting der virkelig har har fået et indtog i Danmark igen de seneste år er stegesoen – også kaldet for en Römertopf efter det populære mærke. Med en stegeso er det let at lave simreretter, der gør kødet utrolig mørt efter mange timer i ovnen.

Man putter simpelthen blot et helt stykke kød, f.eks. en hel kylling eller en steg, ned i stegesoen med en røvfuld lækre grønsager og rodfrugter, samt nogle krydderurter. Tilføj samtidig lidt væske som eksempelvil en god fond eller noget vin.

 

Det er ikke tilfældigt at denne form for madlavning er blevet så populær de senere år, da det er utrolig let og den færdiglavede mad bliver super smagfuld. Kødet bliver tilberedt i dets egen sagt og holder på fugtigheden, så det ikke bliver tørt.

le-creuset-stegeso

Når mange danskere skal ud og købe ind til denne type madlavning, er de ofte i tvivl om hvad de skal vælge. Skal man tage den klassiske Römertopf lavet i ler eller skal man tage spenderbukserne på og købe en fra Le Creuset.

 

Det er to forskellige produkter, med hver deres fordele. For at remse dem hurtigt op kan det siges at du med en Römertopf får et super funktionelt produkt til en rigtig skarp pris. Før du kan benytte din Römertopf skal du lade den lægges i blød i vand i 10 minutter, for ikke at risikere at gå i stykker. Af samme grunde skal den også altid sættes i en kold ovn.

 

Med en stegeso fra Le Creuset er det mere enkelt. Du behøver ikke passe så meget på den, da den tåler mere hård behanding – du skal ikke være bange for for høje temperatur. Samtidig er en stegeso fra Le Creuset også et super redskab til bagning, hvis det er noget du går op i. En ekstra fordel som jeg er rigtig glad for ved stegesoen fra Le Creuset, er at den er noget lettere at gøre ren og at den ikke tager farve. Den eneste ulempe ved Le Creuset, er at den er noget dyrere, men du kan ofte finde den på tilbud, f.eks. hos kopk.dk, som er en god isenkræmmer.

 

Held og lykke med dit eventyr, med en ny type madlavning. Du vil ikke komme til at se dig tilbage.

 

Har du selv erfaringer på området? Valgte du Le Creuset eller en Römertopf?

2 meninger om “Stegeso: Römertopf vs. Le Creuset

 • januar 5, 2015 kl. 12:20 pm
  Permalink

  Hej
  jeg har lige købt en le creuset stegeso men mangler opskrifter.
  findes der en koge/stege/bage bog, og ifald – hvor kan jeg købe den.
  Stegesoen er superflot og jeg vil jo gerne bruge den optimalt uden at skade den.
  mvh. E. Byberg jensen

 • marts 20, 2015 kl. 9:06 am
  Permalink

  Eva Byberg: Umahros opskriftbøger evt “Køkken revolution på høje hæle” indeholder mange lækre opskrifter med en stegeso.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *