Tre hurtige SEO-tips til WordPress

Jeg tænkte at jeg ville skrive 3 hurtige SEO-tips til wordpress. Jeg håber i kan bruge dem.
1. Lav nogle ordentlige URL’er, der giver mening. Fra standard hedder URL’erne i wordpress ”http://eksempel.dk/?p=123”. ?p=123 giver ikke særlig meget mening for hverken brugere eller søgemaskiner. Du ændrer din URL-struktur under Settings > Permalinks. Her skal du trykke på Custom Structure. Ændrer det til /%postname/. Du kan også ændre det til /%category%/%postname%/ for at få kategorien med i URL’en. Du kan installere pluginet ”slugger” for at undgå Æ, Ø og Å i URL’erne. Slugger kan hentes her.

2. Hvis du ændrer din URL-struktur som foreslået, så HUSK at lave 301-redirects. Med 301-redirects overflytter du det meste af værdien i søgemaskinerne fra dit gamle URL, over til det nye URL. Jeg kan bedst lide at lave 301ere i det der hedder .htaccess. Nederst i din .htaccess skriver du simpelthen sådan:
redirect 301 /gammel-url http://eksempel.dk/ny-url

3. Husk at bruge ”læs mere”-funktionen. Den gør at du på forsiden og kategori sider, kun kan læse en smagsprøve på indlægget. Derved undgår du en smule duplicate content. Du sætter simpelthen bare musen der hvor dit læs mere skal være og så trykker du på den knap der hedder wordpress.wp_more_desc

Held og lykke med din blog.

7 meninger om “Tre hurtige SEO-tips til WordPress

 • oktober 21, 2010 kl. 11:20 pm
  Permalink

  Rigtig gode tips, men det er sjovt med så mange funktioner og plugins der findes til wordpress, at fx det med urls og postname ikke er standard i wordpress fra start af.

  Faktisk går det meget hurtigt galt i wordpress med seo, hvis man ikke lige får fikset lidt småting på hjemmesiden, det er heldigvis ikke teknisk kompliceret, men alligevel mærkværdigt at WordPress ikke har sørget for dette i en default installation.

  Mht. læs mere, så kan man også få scripts / plugins, der automatisk afkortet teksten og fx kun viser de første 2 linier, så sal man ikke bruge den der “more” knap i wordpress når man skriver sine indlæg.

 • november 4, 2010 kl. 7:54 pm
  Permalink

  1000 tak for de rigtig gode råd, der er en del der skal rettes i min piercing – shop

 • november 24, 2010 kl. 8:29 am
  Permalink

  Mht. Læs Mere… Så foretrækker jeg at bruge Uddrag. På den måde undgår du helt DC, og er du lidt snild, kan dine uddrag inholde søgeord som er relevant for din forside, hvorimod selve blogindlægget indeholder søgeord der er relevant for det pågældende indlæg. Smart ik’?

 • december 17, 2010 kl. 12:16 pm
  Permalink

  Alle tre er meget vigtige hvis man har en WP blog! 🙂 Jeg vil dog godt lige knytte en kommentar til dit indlæg, vil du ikke godt lave mellemrum mellem 1,2 og 3, det gør det hele lidt mere overskueligt og læseligt 🙂

 • september 6, 2011 kl. 1:45 am
  Permalink

  3. Punkt havde jeg faktisk ikke tænkt over, men det er jo utroligt relevant – ved stort set alle platforme, og især webshops kan jeg forestille mig. Jeg takker for indsigt!

 • marts 18, 2014 kl. 9:41 am
  Permalink

  Hej,

  Nu hvor du nævner det med æøå, har du så nogen idé om, hvor man kan finde et WordPress plugin som gør det her automatisk? Det er lidt noget rod at skulle ind manuelt i posterne og ændre det.

  På forhånd tak.

  Vh.

 • august 27, 2015 kl. 3:17 pm
  Permalink

  Tak for det gode råd! Noget som jeg personligt kan bruge 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *