Viden om præcisionsvægte

Vægte er en sjov ting. Det er noget, som har været til i vores samfund siden meget langt tilbage. De bliver brugt til utroligt mange ting. Nogle vægte bruges måske til at afveje køkkenting. Hvis du ved der skal 300 gram mel i en kage eller et brød, og ikke et gram mere eller mindre SKAL du have fat i en vægt. Det er næsten umuligt at bestemme en vægt af noget med sine øjne, og det ER umuligt at bestemme noget præcist. Vi mennesker er jo desværre ikke i stand til alt, gid vi var, men det er vi bare ikke. Det er den bitre sandhed, og vi er nødt til at se den i øjnene.

Det er her vægtene kommer ind i billedet. Afvejning er en af de mange ting, vi mennesker ikke selv kan finde ud af til præcision. Men en køkkenvægt er en ting. En præcisionsvægt er et helt andet apparat. Køkkenvægten kan slet ikke sammenlignes med præcisionsvægten. Den er på næsten alle måder bedre. Det eneste, der gør en køkkenvægt til en køkkenvægt er dens design. Den er jo selvfølgelig noget flottere at se på, end en præcisionsvægt er. Men piller vi alt på ydersiden af, vil man finde en fuldstændig chanceløs vægt i køkkenvægten. Den vil ikke kunne måle noget nær så præcist som præcisionsvægten vil være i stand til.

Hvor kan jeg bruge så fantastisk en vægt?

En præcisionsvægt købes sjældent af normale mennesker. Ikke fordi, den er for dyr, simpelthen fordi det ikke er nødvendigt for et enkelt menneske at eje en præcisionsvægt. Den bruges kun til ting som f.eks. et laboratorie, hvor man skal kunne afveje ting meget præcist. Det er jo virkelig sjældent, at man skal kunne afveje ting SÅ præcist i et normalt hjem, men der er vel undtagelser!

Her:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *